MELAYU BOLEH

Forum melayu boleh. Forum melayu. Untuk bertukar prndapat dan berkongsi segalanya dengan rakan-rakan melayu.
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in


PENDAPATAN PERCUMA

Navigation
 Blog MB
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Ciss...terkena aku...

Go down 
AuthorMessage
Admin-Gandalf
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 100
Age : 36
Points : 1737
Registration date : 2008-11-08

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Ciss...terkena aku...   Tue Nov 11, 2008 12:27 am

Aku merupakan seorang pekerja di satu bangunan di Kuala Lumpur. Sebagai seorang pengurus kewangn, kerja saya boleh dikatakan tidak tentu masa. Pada satu hari, saya ditugaskan untuk menyiapkan satu report yang perlu disiapkan segera. Aku bertungkus lumus untuk menyiapkan report tersebut dan sebaik sahaja report itu disiapkan, aku melihat jam sudahpun menunjukkan pukul 12 malam.

Aku melihat sekeliling... semua sudah gelap kecuali lampu mejaku yang masih menyala. Aku kemaskan barang-barang ku secepat yang boleh. Hatiku berasa kurang sedap pada malam itu. Aku bergegas menuju ke lif. Ofis aku terletak di tingkat 15. Aku menekan punat lif untuk turun.

Pintu lif terbuka. Lif tersebut kosong. Aku melangkah masuk ke dalam lif. Aku nak cepat-cepat balik ke rumah...Aku tekan butang G untuk turun ke ground floor. Tiba-tiba lif berhanti pada tingkat 10. Pintu lif terbuka. Seorang perempuan yang amat cantik barbaju kebaya tercegat di hadapan lif. Dia senyum padaku sambil melangkah masuk. Bau wangi semerbak menusuk hidungku. Aku mula seram sejuk. Sedikit pun aku tak menoleh kepada gadis yang berada di sebelahku itu.

Tiba-tiba lif terhenti dan lampu lif terpadam. Aku kaget. Bau busuk mula menusuk ke lubang hidungku. Terkumat kamit aku mebaca surah yang aku ingat... mata aku pejam... peluh dingin mula memercik di dahi... kalau boleh aku nak rempuh je pintu lif tu untuk keluar.... aku dah tobat tak nak guna lif lagi lepas ni.... aku rela panjat tangga....

Aku rasa lif mula bergerak... mata masih aku pejam... dan lif berhenti.... aku dengar pintu lif terbuka..."dah sampai kot.." hatiku berdetik. Aku buka mata... aku lihat perempuan tadi melangkah keluar lif. Sekali lagi dia senyum padaku...sambil berkata,"Maafkan saya, saya terkentut tadi..."

Aku melopong.... Cissss terkena aku.....
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.forumotion.com
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Ciss...terkena aku...   Wed Nov 12, 2008 6:31 pm

Senja itu….

Cuaca tidak berapa elok….tiada orang dirumah.

Jiran-jiran kebanyakannya berada di surau….semuanya menghadiri
Kenduri tahlil arwah…

Ya tahlil arwah Pak Mat yang baru meninggal dunia pagi tadi.

Sedang aku asyik membaca sebuah buku di tepi tingkap…

Tiba-tiba terdengar suara…..

“Cu….boleh tak longgarkan ikatan nie….ketat sangatlah…

Spontan aku menjawab ….boleh apa salahnya…seraya menoleh..

“ini cu….tolong longgarkan ikatan di kepala dan pinggang nie…”

Aku terkedu….ternyata itu Pak Mat dalam kain kapannya ….
Back to top Go down
View user profile
adiez82
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 505
Age : 35
Location : Johor Bahru (Plaza Angsana)
Points : 769
Registration date : 2008-11-18

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Ciss...terkena aku...   Wed Nov 19, 2008 3:14 pm

uncle_crackerz14 wrote:
Senja itu….

Cuaca tidak berapa elok….tiada orang dirumah.

Jiran-jiran kebanyakannya berada di surau….semuanya menghadiri
Kenduri tahlil arwah…

Ya tahlil arwah Pak Mat yang baru meninggal dunia pagi tadi.

Sedang aku asyik membaca sebuah buku di tepi tingkap…

Tiba-tiba terdengar suara…..

“Cu….boleh tak longgarkan ikatan nie….ketat sangatlah…

Spontan aku menjawab ….boleh apa salahnya…seraya menoleh..

“ini cu….tolong longgarkan ikatan di kepala dan pinggang nie…”

Aku terkedu….ternyata itu Pak Mat dalam kain kapannya ….


ish ni ceta betul ke???? affraid
agak menakutkan jugak la Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.ascentouch.com.my
Babunlaut
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 46
Age : 28
Points : 0
Registration date : 2008-12-09

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Ciss...terkena aku...   Tue Dec 09, 2008 10:50 pm

datuk dia pakai belt aper? guess nyer belt ker? muehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/babunlaut
kak zie
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1205
Age : 41
Points : 1556
Registration date : 2009-02-01

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Ciss...terkena aku...   Sun Mar 29, 2009 7:23 pm

Laughing takut jugak si mamat yg kat dalam lift tu...... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ciss...terkena aku...   

Back to top Go down
 
Ciss...terkena aku...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MELAYU BOLEH :: Dunia Ilmu :: Karya Melayu Boleh :: Cerita Lawak-
Jump to: